Tájékoztató Képzők Jelentkezés Elérhetőségek


Június 8-ig lehet jelentkezni a LEADER+ vidékfejlesztési program képzéseire!

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium június 8-ig várja az érdeklődők jelentkezését az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program LEADER+ alprogramjának képzési szakaszára. A regisztrációs lap az FVM honlapjáról (www.fvm.hu) tölthető le és postán, vagy személyesen kell eljuttatni a helyi Megyei Földművelésügyi Hivatalba.

A LEADER+ keretében a jövő év végéig mintegy 50 magyar kistelepülési társulás válik képessé - egyenként akár 100 millió forint támogatáshoz jutva - a helyben kidolgozott programja megvalósítására. A LEADER+ a helyi kezdeményezésre, tudásra, valamint a térségben működő szervezetek-intézmények-vállalkozások partnerségére épít.

A helyi vidékfejlesztési terveknek be kell mutatniuk a térségre jellemző adottságokat, lehetőségeket, a tervben szereplő fejlesztési javaslatok kapcsolódási pontjait, és az elképzelések létjogosultságán túl azok fenntarthatóságát is dokumentálniuk kell.

Az FVM a jelentkezők képzésével is segít, valamint szakértőkkel támogatja a LEADER+ csoportokat annak érdekében, hogy hatékonyan fel tudják használni a fejlesztési forrásokat. Az FVM honlapjáról letölthető regisztrációs lappal a regionális, kétnapos képzésre jelentkezhetnek a bekapcsolódó lehetséges csoportok képviselői. A képzésre várhatóan június végén kerül sor.