HVI INFORMÁCIÓK

TÁJÉKOZTATÓ A MAGYAR NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZATRÓL

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) célja a vidékfejlesztésben érintett kormányzati és önkormányzati intézmények, társadalmi szervezetek, szakmai testületek, gazdálkodó szervezetek információs és együttműködési hálózatba szervezése, és tevékenységük összehangolása a vidék társadalmi-gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás, valamint a támogatási források hatékony felhasználása érdekében.
Az MNVH szolgáltatásainak igénybevétele érdekében regisztráció szükséges.
Regisztrálni a regisztrációs adatlap kitöltésével lehetséges a regisztrálni kívánó lakcíme vagy székhelye szerint illetékes HVI-nél lehet. A HVI a regisztrációs adatlapokat továbbítja az FVM Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet (a továbbiakban: FVM VKSZI) részére.


HAZAI HATÁLYOS JOGANYAG KERESÉSE

A Magyarország.hu portálon elérhetővé vált a hazánkban hatályos teljes magyar joganyag. A rendszer, célja, hogy a felhasználók egyszerűen, gyorsan és hatékonyan, egy forrásból juthassanak hozzá minden olyan joganyaghoz, amely a magánéletben, a hivatali ügyintézés során, vagy az üzleti életben a megalapozott döntések meghozatalához elengedhetetlen.

AZ EURÓPAI UNIÓ HATÁLYOS JOGANYAGAINAK KERESÉSE

Az EUR-Lex közvetlen és ingyenes hozzáférést biztosít az Európai Unió joganyagához. A rendszer lehetővé teszi az Európai Unió Hivatalos Lapjának a megtekintését, és magában foglalja többek között a szerződéseket, jogszabályokat, joggyakorlatot és a jogalkotási javaslatokat. Széles körű keresési lehetőséget biztosít.

MAGYAR KÖZLÖNY ONLINE

Az oldalról díjmentesen jelenleg a Magyar Közlöny 2005., 2006. és 2007. évi számai tölthetők le. A közlönyök PDF formátumban érhetők el, megtekintésükhöz Adobe Acrobat Reader program szükséges.

ZEMPLÉNBEN MŰKÖDŐ KISTÉRSÉGI HÁLÓZATOK ELÉRHETŐSÉGEI

Zemplén térségben működő HVI irodahálózat, ÚMFT menedzserek, ÖTK koordinátorok, falugazdászok, kistérségi társulások elérhetőségei

ELKÉSZÜLT A LEADER ZÖLD KÖNYV

A Zöld Könyv az Európai Unió LEADER iránymutatását, Magyarország és más uniós államok LEADER Programban szerzett eddigi tapasztalatait, valamint a 2007 és 2013 közötti időszak hazai LEADER programjával kapcsolatos terveket összegzi.
A Zöld Könyv nem tükrözi a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium hivatalos és végleges á lláspontját. A tervezet ismertetésének célja, hogy a Helyi Akciócsoportok, valamint a Programmal kapcsolatban álló társadalmi és gazdasági szervezetek megismerhessék a LEADER Program jövőjére vonatkozó előzetes koncepciót.

Vissza a HVI főoldalra >>